fbpx

Σχέση απο απόσταση: 10 tips για να μείνει ζωντανή.

Σχέση απο απόσταση: 10 tips για να μείνει ζωντανή.

Ένα απο τα πολύ σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που αφήνουν την χώρα τους για να πάνε να σπουδάσουν, να εργαστούν ή απλά να μείνουν σε ένα άλλο μέρος, είναι οι άνθρωποι που πρέπει να αποχωριστούν. Ειδικά όταν πρόκειται για τον ή την σύντροφο, τα πράγματα γίνονται πιο πολύπλοκα. Υπάρχουν τα ζευγάρια εκείνα που αποφασίζουν εξ’ αρχής ότι δεν θα συνεχίσουν μια σχέση απο απόσταση, είτε γιατί δεν θέλουν, είτε γιατί τους φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να το υποστηρίξουν. Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους που θέλουν να διατηρήσουν την σχέση τους και είναι διατεθιμένοι να δοκιμάσουν διαφορετικούς τρόπους προκειμένου να το κάνουν να πετύχει;

Τα ζευγάρια αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές προκλήσεις και δυσκολίες όπως η διαφορά ώρας, πρακτικά ζητήματα όπως η πρόσβαση στο ίντερνετ αλλά κυρίως το γεγονός ότι για μεγάλα χρονικά διαστήματα δεν θα μπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή. Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουν να μείνουν ενωμένοι και συντονισμένοι ώστε να “πετύχει” αυτό το πολύ απαιτητικό εγχείρημα.

Πολλές φορές οι σχέσεις απο απόσταση δίνουν στο ζευγάρι την αίσθηση ότι περιμένει συνέχεια κάτι να γίνει στο μέλλον και δε μπορεί να ευχαριστηθεί το παρόν. Το μυαλό είναι διαρκώς στο πώς θα περάσουν οι μέρες, πότε θα είναι η επόμενη φόρα που οι σύντροφοι θα βρεθούν μαζί και όλο αυτό κάποιες φορές τους εμποδίζει απο το να ζουν πραγματικά και να χαίρονται σε καθημερινή βάση. Στη συνέχεια θα αναφερθούμε σε μερικούς τρόπους που θα βοηθήσουν τα ζευγάρια απο απόσταση να προχωρήσουν μαζί στις καινούριες συνθήκες αλλά και να δώσουν νόημα στην κάθε μέρα που βρίσκονται μακρυά.

1. Καθημερινή επικοινωνία.
Κάποιες φορές αυτό θα είναι δύσκολο ή μπορεί να μην υπάρχει η διάθεση και απο τις δυο πλευρές. Είναι, παρόλαυτά, πολύ σημαντικό να υπάρχει καθημερινή επικοινωνία, μεγαλύτερης ή μικρότερης διάρκειας, ώστε να μην χάνεται η επαφή μεταξύ του ζευγαριού.

2. Καθημερινά ζητήματα vs ουσιαστικό μοίρασμα.
Ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας μεταξύ όλων των ζευγαριών αφορά σε πράγματα που συμβαίνουν στην καθημερινότητας και των δυο. Στα ζευγάρια που η σχέση τους είναι απο απόσταση, χρειάζεται να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτού του τύπου την επικοινωνία και το πιο ουσιαστικό μοίρασμα σκέψεων, συναισθημάτων, πλάνων για το μέλλον κλπ., που φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά.

3. “Ραντεβού”.
Τα “ραντεβού” μέσω Skype που το ζευγάρι μπορεί να φάει μαζί ή ακόμα και να δουν μια ταινία μαζί είναι ένας άλλος τρόπος να μοιραστούν εμπειρίες που θα ζούσαν και αν βρίσκονταν στο ίδιο μέρος. Δίνει την αίσθηση της κανονικότητας στη ζωή τους κι επίσης, είναι κάτι που και οι δυο περιμένουν με ενθουσιασμό, κάνοντας τη μέρα τους πιο ευχάριστη.

4. Old-fashioned γράμματα και μικρές εκπλήξεις.
Ένα “παλιομοδίτικο” γράμμα στο γραμματοκιβώτιο απο τον ή την αγαπημένη μας είναι μια πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή έκπληξη που τονώνει την σχέση και δείχνει το ενδιαφέρον του ή της συντρόφου. Επίσης, καθημερινές μικρές εκπλήξεις, όπως λουλούδια ή ενα μικρό δωράκι είναι πάντα ευχάριστες και καλοδεχούμενες.

5. Αποχαιρετιστήρια “δωράκια”.
Μικρά δωράκια ή σημειώματα αγάπης, κρυμμένα σε διάφορα σημεία στην βαλίτσα όταν ετοιμάζεται το ζευγάρι να αποχωριστεί για ακόμα μια φορά, θα δώσουν σίγουρα μια διαφορετική νότα στην επιστροφή στην πραγματικότητα.

8. Κάτι ιδιαίτερο για τις στιγμές που το ζευγάρι βρίσκεται μαζί.
Το να προγραμματίσουν απο πριν μια εκδρομή ή μια ιδιαίτερη έξοδο ή ακόμα και το να δουν μια ταινία στο σινεμά ή μια παράσταση στο θέατρο, θα δώσει στο ζευγάρι κάτι να προσμένει και να ανυπομονεί για όταν θα βρεθούν μαζί.

9. Μοίρασμα εμπειρίας.
Χάρη στην τεχνολογία, υπάρχει πλεόν η δυνατότητα για το ζευγάρι να κάνουν πολλά πράγματα μαζί, όπως θα έκαναν αν βρίσκονταν στο ίδιο μέρος. Για παράδειγμα, μπορούν να μαγειρέψουν μαζί το αγαπημένο τους φαγητό, ενώ παράλληλα κουβεντιάζουν για τη μέρα τους, φερνοντάς τους πιο κοντά.

10. Αρκετός και ποιοτικός χρόνος μαζί.
Τις περιόδους που το ζευγάρι έχει την δυνατότητα να συναντιέται, είναι πολύ σημαντικό να επιδιώκει να περνάει αρκετό χρόνο μαζί. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα απομονωθεί απο άλλους ανθρώπους, το να μπει όσο γίνεται περισσότερο ο ένας στη ζωή του άλλου όσο καιρό βρίσκονται στο ίδιο μέρος, θα τους δώσει δύναμη, αντοχή και όμορφες αναμνήσεις για το διάστημα που θα είναι πάλι μακρυά.

Πηγή:Huffpost

Add Your Comment

Δωρεάν συνομιλία

Έλα να γνωριστούμε

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσω μαζί σου για μια αρχική συζήτηση των θεμάτων που σε απασχολούν.